5-daagse Fietsvakantie over de Drentse Hondsrug - Ontdek Drenthe op de Fiets

Dit arrangement is inclusief:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op 2e t/m laatste dag
  • 4 Overnachtingen
  • 4x Ontbijt
  • 4x Een diner 
  • Fietsroutes

Prijs: vanaf € 369,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

De prijs is exclusief:

Exclusief: 

  • 1-persoonkamer toeslag € 140,00
  • Lunch en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden
  • Bijdrage aan garantiefonds: € 20,00 per boeking. Middels het garantiefonds is uw vooruitbetaalde boekingsbedrag beschermd bij een door de Autoriteit Consument en Markt (ACM) erkende garantieregeling.

Prijzen per persoon:

26 april - 25 juni: € 429,00
26 juni - 31 augustus: € 449,00
1 september - 30 september: € 429,00
1 oktober - 31 oktober: € 419,00
1 november - 30 november: € 369,00

Extra informatieDe technische uitvoering van deze reis is in handen van een organisatie die gespecialiseerd is in Fiets- en wandelvakanties, aangesloten bij garantiefonds STO garant en branchevereniging VVKR .

Programma en routes onder voorbehoud van wijzigingen

De prijzen van deze 5-daagse Fietsvakantie in Drenthe zijn geldig tot en met 30 november 2022 met uitzondering van de feestdagen.

5-daagse Fietsvakantie over de Drentse Hondsrug

Beleef gedurende deze fietsvakantie de prachtige Drentse natuur. U komt door mooie bosgebieden en over uitgestrekte paarse heidevelden. Daarnaast ontdekt u veel over de geschiedenis van Drenthe. Deze fietsvakantie zal zeker een blijvende indruk op u achterlaten!

Het programma van dag 1, 2 en 3

Dag 1: U reist op eigen gelegenheid naar uw hotel in Ees. U verblijft de komende 2 nachten in een hotel in Ees. 

Dag 2 rondrit Ees (ca. 58 km)

Vandaag fietst u een mooie route door de bosrijke omgeving van Ees. In dit gebied bevinden zich veel hunebedden. U kunt bij Borger het Hunebedcentrum bezoeken. Hier ontdekt u de oertijd, het grootste hunebed van Nederland en het leven van de hunebedbouwers. U vervolgt de route door de boswachterijen van Exloo en Odoorn. Bij het unieke theehuis met uitkijktoren “Poolshoogte” kunt u de koffiestop houden voordat u weer terugfietst naar Ees. 

Dag 3 van Ees naar Ruinen (ca. 61 km):

Vandaag fietst u een mooie route door de bosrijke omgeving van Ees. In dit gebied bevinden zich veel hunebedden. U kunt bij Borger het Hunebedcentrum bezoeken. Hier ontdekt u de oertijd, het grootste hunebed van Nederland en het leven van de hunebedbouwers. U vervolgt de route door de boswachterijen van Exloo en Odoorn. Bij het unieke theehuis met uitkijktoren “Poolshoogte” kunt u de koffiestop houden voordat u weer terugfietst naar Ees.

Dag 4 rondrit Ruinen (ca. 57 km): 

De route van vandaag gaat eerst over het Holtingerveld richting Frederiksoord. Hier maakt u kennis met de kolonie van Weldadigheid, welke in 2021 is benoemd tot UNESCO werelderfgoed. Vervolgens fietst u langs de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, via de gezellige brinkdorpen Diever en Dwingeloo en Nationaal Park Dwingelderveld, weer terug naar Ruinen.

Dag 5: Ruinen naar Ees (ca. 57 km):

Op deze laatste dag fietst u nogmaals over het Dwingelderveld naar het Hijkerveld, één van de grootste heidevelden van Drenthe. De route vervolgt naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork Via boswachterij Grolloo fietst u weer terug naar Ees. 

De hotels waar u verblijft:

Dag 1 en 2: Hotel in EesDit hotel beschikt over 18 hotelkamers zijn voorzien van televisie, een minibar, een koelkast en een kluisje. Uw eigen badkamer is uitgerust met gratis toiletartikelen, een toilet en een douche. Mindervalidenkamers zijn aanwezig en op aanvraag te boeken.

Dag 3 en 4: Hotel in RuinenHet door de familie gerunde 3-sterrenhotel staat direct aan de Oude Brink in het centrum van Ruinen, waar de sfeer bepaald wordt door eeuwenoude bomen en boerderijen. Ontdek dit comfortabele, gezellige en gastvrije adres met uitstekende keuken en een attente bediening, nabij Nationaal Park Dwingelderveld. Het hotel is een voormalig dorpscafé en al tientallen jaren een begrip in de omgeving. U kunt hier nog gezellig aanschuiven aan de stamtafel, bijvoorbeeld na een dagje fietsen.

8.3 | 6 reviews

Reviews van gasten

Ria Vos

8

Prachtige fietsroutes, heerlijk ontbijt en diner, we hebben genoten. Vriendelijk personeel. De hotelkamer was een beetje klein, met name de douche en wc

Anoniem

8

Goede hotels, prima vervoer bagage en leuke fietsroutes

R. Kingma

9

Fietsen prima, hotel in Westerbork en zeer gastvrij. In Borger iets minder netjes, maar wel gastvrij. Hier 1 nacht niet geregistreerd. Dus eerder naar huis. Kunnen dit later inhalen met diner en huur fiets. Keurig afgehandeld.

Tiny kneepkens

8

Alles is perfect verlopen. We hebben erg genoten. Hele mooie fietsroutes. Drenthe is prachtig. 1 minpuntje we vonden het avondeten in het hotel in Odoorn niet van voldoende kwaliteit. Kamers waren daarentegen wel prima.

Anoniem

9

Dit was een geweldige ervaring.

Leo WM Van de Mierop

8

De aanduiding vanuit de hotels naar knooppunten was niet duidelijk.. Vooral vanuit Ten Cate in Emmen was slecht. Wij hebben extra 8 km gedaan om op de start plaats te staan. Het knooppunten plan en plan stond voor dag 2 in omgekeerde volgorde.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.